Koman innan expansionen börjar så sakta infinna sig. Något man märker runt om på nätet. Nyheter och liknande handlar nästan enbart om Cataclysm. Är det inte ett nytt, vackert Screenshot of the Day (som alltid känns så nära men ändå så långt bort) så är det frågor om huruvida man har tänkt stanna med sin mainkaraktär i expansionen eller direkt gå och skaffa sig en Goblin. Eller en Worgen female utan hår! Själv är jag fantastiskt sugen på att utforska ”det nya Azeroth” tillsammans med min råbarkade gnome rogue. Jag kan inte förmå mig själv att ge upp han till förmån för någon annan. När utforskningen och levlandet är färdigt kommer jag dock givetivs sätta tänderna i både en worgen och en goblin. Blir förmodligen rogues båda två. Finns det någon annan klass?

Inne i nuvarande Azeroth är det ganska lugnt. Senaste nytt är att buffen din kung ger dig inne i Icecrown Citadel har ökat ytterligare. Från 15% mer skada, hälsa, healing och stryktålighet till 20%. Detta kommer säkerligen räcka för att ännu mer guilder kan avancera längre in i Icecrown och dess Heroic-lägen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om upplägget. Det känns som att vi får alldeles för mycket hjälp. Vad har vi gjort för att förtjäna det? Vår kung vill helt enkelt att alla ska få känna på hur det är att knäcka Citadelen. En sak är dock säker, och något jag delar med andra runt om på nätet, att jag mycket hellre tar en buff som gör mig starkare än att bossarna går ner i kraft och svårighet. Det var det som hände precis innan Wrath of the Lich King expansionen släpptes. Bossar blev löjligt enkla och det kändes nästan smutsigt att gå in och nita ner dem.

Vad tycker ni om ”kungbuffen”? Är det bra att allt blir lättare för alla? Eller tar det helt bort känslan av att vara speciell och duktig på spelet?

För att byta samtalsämne lite så fortsätter testningen av Ruby Sanctum på PTR:er. Nu har även Heroic-svårigheten av instansen släppts för testning. Ska bli intressant att se om Ruby Sanctum kan släppa lite på expansionskoman.

Något annat väldigt lättsamt, som också testas på PTR:en, är questkedjan för Operation Gnomeregan och Zalazane’s Fall. Gnomerna respektive trollens ”egna” äventyr verkar bli riktigt häftigt och lore-saftigt. Ser verkligen fram emot att ge gnomerna den respekt de förtjänar! Vilka kommer ni kämpa för? ”Ya man” trollen eller de lite smartare, lite fränare gnomerna. Nej, jag favoriserar absolut inte! Mer info och screenshots kan ni bland annat hitta här.