Tidigare i veckan kunde vi läsa om en stor, ganska oväntad nyhet ifrån Blizzard angående nästa expansion Cataclysm. Nyheten handlade om raiding och förhållanden mellan 10-manna och 25-manna instanser.

I Cataclysm kommer avståndet mellan 10-manna och 25-manna raiding minska. Minska så mycket så att avståndet faktiskt kommer försvinna helt. 10- och 25-manna raider kommer, i expansionen, ge samma loot, dela samma ”lock out period” och ligga på samma svårighetsnivå. För att det ens ska finnas en anledning till att gå 25-manna raider (förutom att det enligt mig känns mer storslaget) ger de större raiderna mer loot och badges än 10-manna varianten. Det är alltså en skillnad i kvantitet, inte kvalité.

Enligt mig känns hela konceptet faktiskt ganska skönt. Nyheten kommer betyda att man inte längre behöver känna sig tvingad att gå både 10-manna och 25-manna raider varje vecka, för att ha en chans att hänga med sett till gear. Det kommer även eliminera ”problemet” med att den ultimata gearen (Best in Slot) för dig, ligger i både 10 och 25-manna raids. Nu kommer du kunna få samma gear oavsett vilken storlek på raid du kör. Och utmaningen kommer balanseras så att den är det samma oavsett antal spelare, vilket betyder att bossar avklarade på 10 personer kommer väga lika tungt som om du tog bossen på 25 personer. Jag kan dock tycka att det är mer prestige att klara av svåra encounters med 25 personer då det överlag är svårare för så många att samarbeta och tänka som en. Blizzard meddelar även att de vill sträva mer efter mindre och fler raider. Att istället för en massiv instans med 12 bossar göra två eller tre mindre, med 5 bossar i varje. Det låter som en god idé, om inte annat så för att ombyte förnöjer. Källa

Vad tror ni? Är detta goda eller dåliga nyheter? Varför, varför inte?

Ps. Blizzard ska tydligen börja släppa ett Cataclysm-screenshot dagligen framöver. Det första kan ni se här. Hälften goblin, hälften aborre.