Electronic Sports World Cup Swedish Qualifier

Jönköping, 13 April 2009
Vi kan idag stolt presentera att GAMES SOLUTION slutit avtal med Swedish E-Sport Association, för att hålla de Svenska kvalen åt ESWC 2010.

Spelen som kommer att vara representerade för Svenskt deltagande i den internationella finalen i Paris blir som följer:

Counterstrike  1.6

Street Fighter 4

Quakelive

Guitar Hero 5

 

Vi kommer utse Sveriges representanter för Counter-Strike 1.6 i turneringen vid namn ”Svenska Mästerskapen” i Counterstrike 1.6 som arrangeras utav Fragbite den 17-18 april på Matrix Gamingcenter i Stockholm.

”Vi är givetvis väldigt stolta över att få arrangera de svenska ESWC kvalen 2010. Vi ansåg att Sverige givetvis måste ha en arrangör till denna fantastiska välrenommerade turnering som ESWC i Paris. Då vi genomfört kval tidigare så tänkte vi på E-Sportens bästa och tog oss nu an den uppgift ingen annan ville ta. Så nu tänker vi göra vårt yttersta trots kort tidsplan att genomföra kvalen för de utvalda spelen vilket jag personligen tror de riktiga utövarna inom E-Sporten kommer att vara tacksamma för.” – Daniel Abdiu, Swedish E-Sport Association

Övriga representanter för Sverige kommer under en helg utses i Jönköping preliminärt den 5-6 juni. Street Fighter 4 och Quakelive kommer köras på GameCity Gaming Center i Jönköping. På kvällen  körs Guitar hero kvalet antingen på GameCity Gaming Center eller på en av Jönköpings skönaste klubbar. Allt avslutas med en oförglömlig E-Sport fest där våra kvalande lag i samtliga fyra spel självklart är i fokus.

 

”ESWC har under flera år varit väl respekterat och en av de större E-Sporthändelserna internationellt sett. Det känns fantastiskt att kvalen nu blir av så vi kan visa vad vi går för som nation. Tyvärr kan vi inte ställa upp i den internationella finalen med fler spel än dessa fyra denna gång men bättre det än att missa chansen helt för samtliga spel.” – Andreas Westman, EventKoordinator

Som mediapartner kommer Ctrlaltelite stå för all medieproduktion och vid event sköta all film, fotografering och intervjuer. Vi välkomnar givetvis även andra E-Sportsmedier till att följa kvalen.

Mer information kommer att komma löpande där vi inom snar framtid presenterar den nationella sidan för Svenska kvalet till ESWC 2010 där all viktig information kommer att finnas.

Om Swedish E-Sport Association AB:

Swedish E-Sport Association AB strävar efter att etablera E-Sport i Sverige och tillgodose utövarnas intressen och behov. Swedish E-Sport Association har exempelvis organiserat den välkända ligan SNL – Swedish National League, som var en liga vilken kopplade ihop de bästa och de mest seriösa svenska spelarna med licenser och spelarkort. Swedish E-Sport Assocation har även arrangerat kval för KODE5, samarbetat med organisationer som CPL samt WSVG och varit med och skapat turneringar vid ett flertal olika spelreleases. Swedish E-Sport Association har som mål att ge mervärde till alla E-sportsutövare, skapa nya marknadsmöjligheter för företag och skapa ett större intresse för E-Sport bland allmänheten genom att bland annat använda media som informationskanal.

Om CtrlAltElite:

CtrlAltElite har på väldigt kort tid blivit en väldigt populär spelsida blandat med blogginslag och reportage, recensioner samt interjvuer med personer inom spelbranschen. En av våra mest populära inslag är den Podcast vi har en gång i veckan som heter Momentum där vi har inbjudna gäster för att diskutera aktuella saker inom spelvärlden. För att se mer av oss hänvisar vi till antingen våran Hemsida eller Youtubekanal där vi har allt vi gjort i eventväg. Idag har vi haft över 80 000 unika besökare och våran youtubekanal tillhör Sveriges top tio mest sedda kanaler.

För mer information:

Andreas Westman – Event Coordinator shades@druidz.se

English Press Release