Azeriath: ”Hell, it’s about time!”

Ja, nu har jag äntligen haft tid över till just Starcraft II och vilket härligt spel det är.

Som en erfaren betatestare av diverse olika spel så är jag väldigt mycket för att försöka få fel att uppstå i spelen som jag sedan kan rapportera till utvecklarna. Kan glatt säga att jag än så länge inte har behövt skicka iväg någonting.

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag och multiplayer i Starcraft II verkar inte gå så bra ihop då jag knappt hinner titta på min fina Protos bas innan den exploderar till tusentals bitar och min lilla armé blir uppäten av ett hundratal zerglings men lika glad är jag för det då spelet är så otroligt bra. Jag var skeptisk till Starcraft II när jag spelade en väldigt tidig beta på Dreamhack men alla små missar jag såg där har helt försvunnit från spelet.

Så vad kan jag säga om grafiken? Det är snyggt, även fast jag anser att grafiken i strategispel inte är vad som är väsentligt. Möjligheten finns ju nu att zooma in på sina trupper vilket kan vara roligt när man vet att man har övertaget över spelfältet annars har jag inte använt den vinkeln speciellt mycket.

Ljudeffekterna är riktigt mysiga med kraftiga explosioner, Protos skepp vars strålar får mig att rysa eller varför inte ljudet av 100 zerglings som kommer springande över slagfältet… Mmmm som jag har saknat er mina söta små insekter!

Överlag så ser jag fram emot det färdiga spelet enormt mycket och jag vet att jag kommer ha riktigt roligt när jag sitter över Skype eller bjuder hem mina vänner för en helg med Starcraft II.

Blizzard, ni har gjort det igen och det tackar jag er för!

Konrad Första dagen med StarCraft II betan och jag blev överraskad över hur likt det var sin föregångare. Enheterna, spelkänslan och till och med ljuden känns bekanta men finputsade. Allt för att trogna StarCraft-spelare ska få behålla så mycket som möjligt men samtidigt uppleva fräscha nyheter. Multiplayer fungerar riktigt smidigt och det går onekligen fort att hoppa in i ett spel. Jag skulle inte tro att systemkraven är alltför höga, något som ständigt präglar Blizzard. Samtidigt är grafiken helt OK, ingen höjdare om man jämför med nyare spel, och tyvärr blev jag besviken över den grafiska delen efter att ha sett några förhandsvisningar. Där kändes spelet en aning snyggare. Däremot lär personer som sitter på sämre system bli glada över att kunna spela detta omtalade spel. Jag ser fram emot den slutliga produkten!

Några timmar in i spelvärlden och jag har helt tappat tidsperspektivet. Klockan börjar bli mycket men jag vill fortsätta spela och finputsa mina strategier. Atmosfären spelare emellan är helt otrolig. Alla är hur trevliga som helst och det händer till och med att man får ett och annat tips. Det första man säger när man går in i ett spel är GLHF (Good Luck Have Fun). Mycket trevligt!

Seraph : ”You ready for war?”

Jag har nyligen fått äran att testa att spela detta underbara spel. Må så vara att det är betan men dock, det spritter i fingrarna och rycker i smilgroparna när jag drar i gång klienten.

Det första som slår mig är hur snygg men enkel GUI:n är.  Nästa sak som soppar undan fötterna på mig är hur nedrans snyggt spelet i sig är. Ja, jag visste redan innan att det skulle vara mumsigt att vila ögonen på Terrans i feta rustningar, Protos strömlinjeformade skepp och Zergs taggar och tänder men dom har verkligen lyckats med grafiken.

Efter att ha spelat ett par kartor med varje ras måste jag nog, åter igen, säga att jag gillas Terrans bäst. Kan vara att jag nörd-dregglar över likheten till Warhammer 40K´s powerarmors, men jag är kär. Det är nog de små sakerna som gör det. SCV:s är mysigare än drones, Thors är större än Archons och Battle Cruisers är fläskigare än Mutalisks.

När det gäller betan som sådan så är jag fantastiskt nöjd över hur allt bara funkar. Inga jobbiga laddtider, inte tappad anslutning, det bara rullar på.

(5 min senare för jag skulle fixa lite screenshots)
…bara för jag skrev så, så kraschar klienten hela tiden nu…
Jaja, beta…eller nått.

Jag ser , trots det lilla missödet, otroligt mycket fram emot att lyfte ner detta spel från hyllan och småskutta fram till kassan för att sedan gräva ner mig i StarCraft 2. Jag kommer inte klättra på stegar men jag kommer tjoa, skratta, svära och gratulera mina polare när vi nördar loss å det grövsta i multiplayer.

”Outstanding!”

Mallex: Äntligen ett nytt RTS spel från Blizzard!
Även fast det inte riktigt var det spelet jag hoppades på (Warcraft IV, where are thou?) så kände jag mig ändå väldigt förhoppningsfull när jag satte igång Starcraft II betan. Ärligt talat är jag ingen mästare på strategispel, så dog gjorde jag ofta i multiplayer delen utav betan. Dock efter att ha spelat igenom spelet och vunnit några gånger mot AI:n så kände jag mig redo att tackla multiplayer igen.
Spelet flyter på otroligt bra, det känns aldrig segt som vissa strategispel gör.

Spelets upplägg känns simpelt men ändå hur snyggt som helst,
mycket känns igen från övriga spel i serien. GUI:n är har en snygg futuristisk look, allt ser väldigt bra ut. Grafiken i spelet är helt okej, men jag hade faktiskt väntat mig lite mer. Dock är det knappast det viktigaste när det gäller strategispel.

Utav de tre raser som finns att spela som är definitvt Protoss min favoritras. Det är någonting över interligenta aliens/robotar. Att storma en bas med en hel pluton av Void Rays är helt otroligt, speciellt om man har ett mothership i täten.

För att sumera så kommer jag definitvit skaffa det här spelet och lira med min brorsa många timmar framöver.