Spelinformation

  • Testad plattform: Xbox 360
  • Utvecklare: Ubisoft Montreal
  • Utgivare: Ubisoft
  • Genre: Actionäventyr
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Playstation 3 | Xbox 360 | Windows
  • Släpps: 2010-01-28


För alla er som spelade igenom Assassin’s Creed II så har ni kanske märkt något; att två DNA sekvenser saknas i spelet. I Ezios berättelse hoppar spelet från sekvens 11 till sekvens 14 utan att egentligen visa eller antyda om vad som har hänt mellan denna tidsperiod. De två sekvenserna som saknades har nu släppts som nedladdningsbart material och frågan blir helt enkelt; är det värt dina pengar?

Det första pakatet som släpptes heter the ”Battle of Forli” och handlar om hur Ezio beger sig till staden Forlí med äpplet i jakt på svar. Väl i staden bemöts han av ett gäng problem som måste åtgärdas och människor som måste hjälpas.

Strukturellt ligger Forli och även den andra nedladdningsbara sekvensen ”Bonfire of the Vanities” originalet extremt nära och detta kan ses som en besvikelse. Innan allt är sagt och gjort kommer du ha klättrat omkring på byggnader, smygit runt vakter och fäktats vilt med anfallande styrkor.  Med andra ord exakt samma sak som man gjorde i huvudspelet.

Assassin-s-Creed-2-Battle-of-Forli-DLC-Trailer_4

Att förvänta sig en helt ny spelmekanik från nedladdningsbart material är dock ingenting som man med allvar kan göra, men där de två nedladdningsbara sekvenserna i Assassin’s Creed II misslyckas är i och med deras brist på nya intressanta visuella saker att se samt en handling att bry sig om. Italienska städerna i Assassin’s Creed 2 är vackra att titta på, men så hemskt olika är de inte att de nya platser man får besöka slår som någonting särskilt.

Handlingen fungerar bra som en drivande kraft, men engagerar inte på någon nivå alls då vi som klarat Assassin’s Creed II alla vet att när allt är sagt och gjort kommer Ezios resa vara tillbaka på rätt väg. Dock är röstskådespeleriet lika superbt som i huvudspelet och vissa dialogstycken är fantastiska (jag tänker specifikt på Da Vinci i början av sekvens 12), vilket definitivt höjer upplevelsen.

Variationen i Forlí-sekvensen är bra och trots en brist på nytt spelmekaniskt innehåll har man vid slutet fått eskortera, smyga och strida sig igenom en handfull uppdrag. Detta kan dock inte sägas med lika stor entusiasm om ”Bonfire of the Vanities” då det efter en kort inledning genast blir klart att det handlar om ett ”döda dessa 9 utvalda personer”-upplägg. Kort och gott skulle man kunna kalla ”Bonfire” för en ”Half Minute Hero”-version av Assassin’s Creed II bortsätt från huvudspelets stämningsfulla och engagerade handling.

bonfire

Mina känslor till dessa två paket med nedladdningsbart material är splittrade. Å ena sidan får man för drygt 90 kronor (för båda sekvenserna) mellan 2-3 timmar Assassin’s Creed II, men å andra sidan är det som erbjuds ingenting som gör mig direkt exalterad. Handlingen är smått intressant men saknar riktig tyngd då den utspelar sig mellan andra ögonblick i huvudspelet, nya miljöerna är inte intressanta och uppdragen är återupprepningar av exakt samma man utförde i de andra sekvenserna. Dessutom saknar materialet prestationspoäng/troféer och tar upp förvånansvärt stor plats på din hårddisk. Jag vill gärna se mer av Assassin’s Creed II, jag hoppas helt enkelt att om Ubisoft bestämmer sig för att släppa mer att det rör sig om viktigare ögonblick i Ezios och Desmonds saga, för det finns mycket att ta av. Tills dess kan detta duga, men enbart för det riktigt inbitna.

 

  ”Inte värt sitt fulla pris ”
Utvecklare: Ubisoft Montreal
Utgivare: Ubisoft
Testad version: Xbox 360 Release: 2010-01-28
2010-02-18

Genre: Action|Stealth

Antal Spelare: 1

Finns Till: Mac|Pc|Playstation 3|Xbox 360

Spelet har PEGI-märkningen:

 3_black