Demopic

Jag satte mig på Xbox live tidigare idag tillsammans med Sakis (Sakishiro) för att ta in multiplayer delen av Aliens VS Predator.
Det skiljde sig lite från upplevelsen jag fick under SEGAS presskonferens föra året.

Sakis som är ett sjukt stort fan av Aliens och Predator filmer, serietidningar är en riktigt expert som verkligen granskade saker i demot som jag aldrig skulle tänka på själv, därför är Sakis helt perfekt person att granska just det här spelet.

Nedan kan ni läsa mina och sakis tankar/åsikter om Multiplayerdemot av AVP.

Kartan ”Refinery”

Sakis:

Det är en ball bana faktiskt, den har både korridorer som är trånga men även ett stort öppet utrymme i mitten, det märks att Rebellion har tänkt på att banorna ska vara anpassade efter alla tre raserna, ett exempel på detta är att Aliens utnyttjar mörkret i korridorerna och väggar som saknar ljus till sin fördel, medan Marines använder sig av cover genom bl.a lådor och väggar.

Studio23:

Mörk läskig bana där du med stor sannolikhet behöver ställa in ljuset både i spelet och på din tv, mycket obehagligt och nedtystat….det enda man hör är skriken från dom som dör eller det obehagliga pipljudet på marinens motion tracker.

Dom tre Raserna och deras ”arsenal”

Studio23:

Marines känns som en relativt enkel klass där fördelarna självklart är vapnen och nackdelarna deras hastighet.

Aliens känns som Sakis säger den mest vårbemästrade rasen att lära sig, med fördelarna hastighet och rörlighet, tyvärr medföljer även nackdelar som t ex svag och kort räckvidd för meele attackerna

Predator är nog den klassen som kräver mest taktiskt tänkande för min del, dom två olika synerna du kan se genom är Ultraviolett och Värme seende vilket gör att du inte ser dom andra två raserna direkt utan måste byta mellan dessa två för bästa taktiskt.
Nackdelar innefattar nog Predatorns vapen då dom inte är så snabba (dock kraftiga) och svårast att träffa med

Sakis:

Marines är om man vill få sig en skräck upplevelse helt klart!
Fördelarna är: kraftiga vapen med mycket ammunition bl.a Pulse rifle med granat kastare och smart gun är att föredra då dom är kraftiga, även shotgun är bra på nära håll.
Nackdelar: Den långsammaste klassen att ta sig runt med, och begränsad syn.
En bra ras för strider på avstånd.

Aliens är väldigt roliga att spela som!
Fördelar: Då dom kan klättra på alla slags ytor och smyga sig fram på sitt byte.
Nackdelar: Aliens tål minst stryk och saknar distans attacker och kräver därför mest taktiskt tänkande. Den svåraste rasen att bemästra

Predator (Yaueta): är min personliga favorit, makt känslan av att vara osynlig och kunna slita ut tarmar och skära halsen av dom andra.
Fördelar: Arsenal av vapen, jätte bra räckvidd på meele attackerna, möjligheterna att kunna vara osynlig.
Nackdelar: inte den snabbaste klassen och energi förbrukning är hög vilket resulterar i att du kommer få leta efter powerups eller utföra så kallade ”Trophy kills”

”Kontrollen” av raserna

Sakis: Den är väldigt bra, men jag tror att Xbox 360 kontrollen förlorar lite mark pga storlek och hur knapparna är utsatta ( LT RT LB RB) ett välkommet inslag i det färdiga spelet vore att kunna göra sina egna settings på kontroll schema. sensen på siktet bör man alltid ha i åtanke beroende på vilken av dom tre raserna man spelar som.

Studio23: Jag upplevde kontrollen som något mycket positiv och den svarade bra på det jag ville göra, dock kändes det lite som det Sakis sa angående 360’s handkontroll (Egentligen ska ju FPS spel spelas på PC)
Men jag tror man vänjer sig ganska fort, jag vet att jag gjorde det under dagens hetsiga spelande.

Slutord och upplevelse:

Studio23: Jag tycker verkligen om det jag spelat av AVP och stämningen är som Jason utlovat, Vuxen, obehaglig och skräck framkallade. Frågan är om jag kommer kunna sova inatt…..
Det färdiga spelet tror jag kommer rocka hårt och ni kan se fram emot en grym recension vid releasen

Sakis: Jag som stor fan av både Aliens och Predator är faktiskt väldigt nöjd, jag är hundra % säker på att alla fans kommer älska detta spel, men även locka till sig nya spelare.
lite besviken är jag på att ljudet när man byter seende (ultraviolett och Värme seende) med Predator som är med i filmen inte är med i demot (kanske det färdiga spelet) nu är det bara ett hjärtslag man hör vilket jag som fan saknar.

/Ni kan se fram emot recension i mitten av Februari