aix_logo_lrg_orginal-300x298

Låt mig börja med att säga följande: Battlefield 2 är ett av dom bästa spelen jag spelat, ett av dom spelen jag spenderat mest tid med och ett spel jag lärt känna flera nu nära vänner.

Det hela började med ett demo som jag spelade tillsammans med en kompis och två britter. Då visste jag inte att man spelade på två olika lag och bara sköt på allt som rörde sig…..

Ungefär ett halvår senare bestämde jag mig för att starta en klan med mina polare, då var det bara  på skoj och med syftet att knyta nya kontakter med gemensamma intressen.

något år senare var GUC födda (God’s Unwanted Children) vi var en rolig blandning i olika åldrar och olika bakgrunder, men med en stor gemensam sak: Alla älskade Battlefield 2,
Under dom åren vi tillsammans spelade aktivt blev vi bättre och bättre vi vann några tävlingar bl.a Up north division 5B under säsong 11.

Men för oss handlade det aldrig om att bli bäst och störst utan bara att ha roligt tillsammans.
Nu har intresset blivit svagare men GUC finns fortfarande och många medlemmar är nu Admins hos BFG (Battlefield Gotland) och du hittar säkert någon av oss på deras servrar :)

För två veckor sedan gick jag in på våran Teamspeak för att kolla läget, då var Alex och Daniel inne som vanligt och satt och pangade, Alex tipsade mig om en Mod som heter AIX (Allied Intent Xtended) och jag tänkte: a jag ger det en chans.

Roligaste och bästa valet på länge för nu sitter jag återigen och spelar Battlefield 2 (även om jag inte spelar lika ofta som förut)
Det har blivit kul igen, med modifikationer på inte bara fordon utan också dom olika kiten, och massa helt nya kartor.

Jag bestämde mig för att skriva om denna mod och ta reda på vad mina klan medlemmar tyckte om den, så jag bad Alex och Nemesis från GUC klanen att ställa upp på en kort intervju och deras åsikter kan du läsa nedan:

Enjoy!

Ctrl: Nemesis och Alex hur fick ni reda på att Aix moden fanns?

Nemesis: Jag sitter o surfar runt en del på olika forum osv, sett modden länge men tog lite övertalning från Alex innan jag plockade ner o testade. Fastnade på stubinen.

Alex: Jag såg ett inlägg på BFHQ för ca 2 år sen om den.Och tyckte det lät kul.

Ctrl: Nu när ni båda har spelat ett tag vad tycker ni om själva moden och vad dom gjort med dom olika kiten, fordon samt nya kartorna?

Alex: Personligen så tycker jag att dom lyckats otroligt bra. Speciellt kartorna är suveräna.Och variationen på vapnen är bara skit kul och annorlunda.

Nemesis: Mycket najs mod, mkt bra komplement till bf. Betydligt mer omfångsrik än vanilla bf. Dessutom behövdes något nytt i väntan på bfbc2. Testat lite andra fps alternativ men
finns ingen annan studio som har fattat att det finns efterfrågan till fps spel som innefattar både den traditionella delen av fps men också teamplay, samverkan mellan både land,sjö- och flygdelen.

Ctrl: Vad tycker ni bäst om respektive minst med AIX Modden?

Nemesis: Framförallt hitboxarna och avsaknaden av traditionell bf2 dust. Härlig känsla att sikta där man vill träffa direkt utan att behöva hitta sin egna hitbox. Sen är
aix mer flexibelt, betydligt mer omfångsrikt. Sen är det alltid kul med lite fler alternativ, banor och vapen. Sämsta delen med modden är att moddarna inte alltid har hittat den rätta balansen, vissa banor är obalanserade.

Alex: Det som är att det är så mycket andra saker ex vapen flyg än standard bf2.Sämst är nog att dom har gjort vissa vapen lite för bra.

Ctrl: Vad är det som gör AIX så roligt?

Alex: Kartorna. Dom är jävligt bra gjorda och genomtänkta. Speciellt Push day och City District.

Nemesis: Fler och framför allt mer fantasirika banor, mer fokus på teamplay. För oss som spelat mkt matchspel så är det lire mer tp på public aix än public BF.

Ctrl: Om AIX hade sålts för en summa pengar, hade ni varit villiga att betala för den och i sånt fall hur mycket?

Alex: Tja ett par hundringar är det väl i alla fall värt, med tanke på hur många timmar AIX teamet lagt ner på moden osv.

Nemesis: Jag hade förmodligen betalt för det, allt beror på priset. Nedladdningsbara spel under låt oss säga 200 sek känns knappt som någon utgift. Dyrare än så hade det nog inte blivit något utan pengarna läggs i så fall på bolagsutvecklade spel.

Ctrl:
Tycker ni spel tillverkare ska ta in modderare och låta dom göra mer saker under spel produktion?

Nemesis: Man behöver kanske inte anställa varenda moddare som finns men man borde iaf ta in lite influenser, finns både skräp och riktigt bra kvalité i mod communityn. På samma sätt som att spelutvecklarna borde vända sig mer direkt till t ex de mer seriösa tävlingsspelarna vid framförallt utveckling av
existerande spel. Tror faktiskt att det ger mer till både public och match spelare än att bara vända sig till folk som frekventerar utvecklarnas egna forum.

Alex: Det tycker jag absolut man ska ta och ha i åtanke, det kan bara bli bättre, flera idéer som dessutom oftast kommer från spelarna själva.

Ctrl: Anser ni att spel företagen måste börja lyssna mer på communitys och gamers? eller har spelbolagen blivit bättre på det under senare år?

Nemesis: Svarar som ovan. Vill dock tillägga att, ja det har blivit lite bättre men tyvärr spillt krutet på fel folk. Gå utanför de egna forumen och mer in på spelarnas egna mötesplatser. Där borde de leta efter en blandad grupp av utvalda spelare för att bolla idéer med istället för att ställa frågorna på forum och
få tusen olika infallsvinklar och frågor. Se t ex på Dice’s invit till gaming communityn på sitt forum, tanken var bra men för mkt input som istället i slutändan gav en sämre spelupplevelse. Nä, samla en utvald grupp, ta in input från dem, bolla lite idéer och testa ”inhouse” innan något går ut till communityn.

Alex: Nja nog verkar det som dom lyssnar.Men det kanske inte alltid är bra.Kolla t ex hur Quake Wars blev.

Ctrl: Vad föredrar ni nu efter att ha spenderat mycket med både vanliga Battlefield 2 och AIX?

Alex: AIX men det är nog för att man spelat standard BF2 under så lång tid.

Nemesis: Vanilla Bf  (aka vanliga BF) har gett mig mer, dock är spelet så gammalt nu och man sitter egentligen och inväntar antingen bfbc2 eller ett bf3. Men fram till dess så är AIX en nice upplevelse som borde testas, funkar som en bra lite annorlunda bf upplevelse i väntan på något nytt. Speciellt efter att Dice förstörde bf vanilla med patch 1.5.

Ctrl: om ni fick ändra på något i AIX vad skulle det vara?

Nemesis: Lite bättre balans, litet mindre antal fordon på en del kartor då det kan bli för mycket vissa gånger.

Alex: Ändra träffsäkerheten på vapnen vintorez och milkor.

Ctrl: Vilket spel ser ni mest fram emot i år?

Nemesis: Måste nog säga BattleField Bad Company 2, Nästa år förhoppningsvis ett BF3.

Alex: BattleField 3 samt BattleField Bad Company 2 och båda har jag redan förbokat:)
(Ingen hade tydligen berättat för Alex att BF3 inte kommer ut i år så säg inget för då kan han bli ledsen)

Ctrl: Varför Battlefield Bad Company 2? något speciellt som lockar eller som spelet har som andra spel saknar?

Nemesis: Det förhandsmaterial som släppts hittills ser djäkligt intressant ut. Även om det inte är ett bf3 så finns det inget annat spel på marknaden just nu som verkar ha mer potential än bfbc2.

Alex: Dito!

Ctrl: Kommer GUC fortsätta att spela och tävla i Battlefield serien?

Alex: Absolut! Hoppas det i alla fall för vi var/är ett gott gäng som har kul ihop

Nemesis: Det tror jag absolut, troligen är det ett nytt spel som behövs för att lusten och intresset ska komma tillbaka.

Ctrl: Vad saknar ni på CtrlAltElite?

Nemesis: Mer pc innehåll samt intressant E-sports inslag från E-sports världen ;)

Alex: Inte så mycket faktiskt.

Ctrl: Vad är det ni gillar med CtrlAltelite?

Alex: Tycker det är en bra sida att kolla på spel recensioner,trailers och reportage filmer från olika events.

Nemesis: Förutom att det drivs av en gammal gucare så måste jag säga att jag gillar möjligheten att kunna kika på spel och demos på en samlad och lättöverskådlig sida. Sen gillar jag de inspelade reportagen från t ex DH..

Tack för ni ställde upp killar. nu vill jag att ni går tillbaka till spelandet och slipar på skillsen

YOU HAVE YOUR ORDERS SOLDIERS!

Vill du veta mer om AIX och är nyfiken på Moden?
Då kan du hitta mer information HÄR

/CtrlAltElite