Spelinformation

  • Testad plattform: Playstation 3
  • Utvecklare: SCE Santa Monica Studio
  • Utgivare: Sony Computer Entertainment
  • Genre: Actionäventyr | Hack’n Slash
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Playstation Vita
  • Släpps: 2010-04-30

 
Låt mig börja med att säga följande: God of War serien tillhör bland det bästa jag spelat på Playstation, frågan är om det fortfarande gör sig bra på en konsol senare.

Svaret är svårare än ett simpelt jag eller nej. Då första God of War kom ut 22 Mars 2005 var det ett av dom bästa spelen jag någonsin spelat på Playstation 2. När sedan Kratos två år senare återvände i God of War II älskade jag det ännu mer än det första. Borträknat Psp versionen Chains of Olympus var det alltså nu fyra år sedan jag sprang runt som Kratos och spöade på allt och alla.

20110815_09-noscale

Så vad har hänt sen dess med spelen? jo först och främst har spelen skalats upp till 720p vilket verkligen syns och dessutom så körs spelet i fina 60 frames per sekund, det små lagg man upplevde på Playstation 2 är alltså helt borta, tråkigt nog gäller inget av detta mellan sekvenserna i spelet då dom är som dom var från början, vilket resulterar i att man först kan bli avskräckt när man ser dom, jag tycker dock att dom aldrig direkt varit ful fula då God of War verkligen var ett spel som pressade det grafiska framåt på den tiden, nu såhär några år efter imponerar dom ju inte alls lika mycket om något alls som dom gjorde förr men dom är ändå långt ifrån fula.

Grafiken är som den var fast på något sätt känns det finare, vilket jag hoppas utvecklarna Santa Monica var ute efter när dom bestämde sig för att släppa God of War Collection till Playstation 3

Musiken är lika underbar som alltid och man njuter verkligen av symfoni ljuden som dansar ut ur högtalarna och skapar välbehag i kroppen.

Kontrollen känns lite förfinad men då troligen pga. spelet nu körs i 60 frames, små irritations moment är dock kvar, som balans gången på skeppet i första spelet, men det handlar mer om själva spelet i sig och programmeringen än kontrollen.

Gameplayen är lika rolig som den alltid varit och Kratos rockar lika hårt som han alltid gjort, dom bägge spelen är fortfarande två storslagna äventyr som jag än idag värderar extremt högt.

504358-god-of-war-collection-playstation-3-screenshot-main-menu-gow

Ett ganska stort minus är att man inte kan byta spel utan att stänga av spelet, med det menar jag att man kan avsluta t ex God of War  men inte såpass att man kan byta till God of War II om man vill göra det är det avsluta hela spelet som gäller, att kunna välja full screen är också nice dock hade det enligt mig varit en självklarhet och inget man måste välja innan man ska starta spelen VARJE gång.

Det kan kanske var en bra påminnelse att spela dessa två spel nu såhär lagom några månader innan God Of War III har release i Mars, frågan är bara om man ska eller inte ska köpa God of War 3 Ultimate trilogy, då får man alla tre spel plus lite annat smått och gott.
Nja för min egen del duger nog det här finemang, och har man aldrig upplevt God of War spelen tidigare kan det vara värt att fundera över om man vill köpa ultimate trilogy för 2000 kr eller om man kan nöja sig med God of War Collection och sedan köpa bara God of War III i Mars.

Halv svårt val men min slutliga åsikt blir nog: Har du missat God of War spelen och vill prova på dom anser jag definitivt att du ska ta dig en närmare titt på God of War Collection, har du spelat ettan och tvåan på Playstation 2 kan du  hoppa över det om du inte är en stor fan av Kratos, då det enda som är nytt är följande saker:

  • Spelen är nu i 720p upplösning
  • Spelen körs nu i 60 Frames per sekund
  • Ett trophy system finns för bägge spelen.

 

God of War Collection

8

Grafik

8

Ljud

9

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8