Leo Sundholm eller Yagami som han är mer känd som, tävlar i Street Fighter IV och blev upptäckt av Skatan_Milla
för några månader sedan, efter att blivit rekommenderad av skatan.

Jag träffade Leo första gången i somras när Dreamhack hölls i Globen Annexet, även detta i sammanhang med Street Fighter. Då förlorade han mot Rickard ”Louie”. Jag var inte insatt i E-Sport scenen överhuvudtaget, och efter en ganska lam intervju med mig ( jag kunde inte lära mig namnen) spöade Leo skiten ur mig i Street Fighter IV.

Nästa gång  jag träffar honom är i Dragon’s Lair då han sitter tillsammans med några och spelar Street Fighter där Lightdash håller till. Jag tittar på honom men han är ganska inne i sitt spelande, han är inte säker på om det är jag så han sneglar lite och säger inget. Det visade sig dock  att han inte var arg på mig för intervjun senast utan att han faktiskt inte kände igen mig :)

Nu såhär efter att ha pratat lite med Leo under Dreamhack, känns det som jag känner honom lite bättre.
Leo kan uppfattas som lite blyg men det är han inte, han är väldigt avslappnad och det är skönt att snacka med honom om hans spelande. Jag önskade honom lycka till och hejade på honom under Grand Finals som hölls under Dreamhack.

Alla från CtrlAltElite som var på plats skrek av avund över hans skills. Det var mäktigt att han representerade Sverige. Det faktum att en svensk kom till finalen var underbart nog att få uppleva, att han sedan kom trea tror jag inte han stör sig speciellt mycket på. Med tanke på hur skickliga alla deltagare var är det svårt för någon som mig som inte är ett pro att förstå hur man ens kan ta sig så långt :).

Det var underbart att se honom tack sin mamma på scen.

Jag sätter mig ner med Leo och pratar om finalen, förlusten och hans framtida tävlande.
Leo är en toppen kille och vi på CtrlAltElite önskar honom lycka till i framtida tävlingar.

Nedan kan du se intervjun CtrlAltElite gjorde med Leo ”Yagami” Sundholm

/CtrlAltElite