Vi kom till Webhallen när klockan var ungefär halv elva, det första som slog oss var att det stod cirka 10 personer i kön…..

Vi tittar in genom glaset och dom stängda dörrarna och ser levande ljus :)
fem minuter senare kommer en fakir ur och sprutar eld upp i luften, ganska skoj att Webhallen tänker på såna saker också då det bidrar till mer inlevelse och definitivt bättre stämning.

Sen var det dags för oss att göra V.I.P entré så vi fick komma in 5 min innan alla andra för att snacka lite med personal och filma när dörrarna öppnades.
Och därmed till allas lättnad strömmade det in folk tio hade nu blivit femtio.

Studio 23 om eventet

Låt mig börja med att säga att detta inte var din vanliga Webhallen event, stämningen var lugn och det var otroligt skönt att komma in bland levande ljus härlig musik och titta på konst, för just konst var temat.
Många hade bidragit med sin syn på Assassins Creed och det fanns allt ifrån pärlplattor till post- it lappar och en version av Lucia tåget med Altaïr ledande.

Man fick också provspela spelet och jag passade på att klå upp lite folk och gömma mig i höstackar :)
det gick sådär och eftersom jag som vanligt jagade både folk att intervjua och kommentarer från vinnare av tävlingarna.
Chris var också med och hjälpte till både som fotograf och stod framför kameran för första gången, Mauri som nu mera är min idol lyckades hjälpa mig ur en svår sits.
Det kom nämligen in två fulla tjejer som insisterade på att bli intervjuade och jag skulle egentligen sagt nej, men snäll som jag är så sa jag JA, vilket resulterar i att en av idioterna drar i mikrofonen så den smashas rakt ner i marken!, och skydds membranets metall lossnar och där den en gång satt är det en buckla…………
jag blir skit förbannad men Mauri lugnar ner mig och säger: ”Det e lugnt man jag kan fixa den”.
två min senare och en tång är den lagad :) (hoppas vi)

Första priset i kost tävlingen gick till Filip Gyllström i Malmö och fjärde priset gick till Sofia och Angelica från Stockholm.
Det var dom tjejerna som hade gjort Lucia tåget med Altaïr i, värdiga vinnare tyckte vi och passade på att fråga Sofia lite om deras konstverk.

Jag tycker personligen att detta event blev mycket lyckat och stämningen var som sagt som vanligt på topp, och killarna på Webhallen gör gång på gång sin grej med stil!
Även om det troligen gick hem mer hos dom lite äldre denna gång.

Sist men inte minst vill jag säga: ta en stund och titta på bilderna, all konst var verkligen kick ass!
För mer info om vinnarna och vilka dom var klicka HÄR
/Studio 23

Chris om eventet

När vi först kom upp ur tunnelbanan och fortsatte längs Sveavägen blev jag lite orolig, det var ju ingen där alls! Det såg i princip helt tomt ut och trots att de få som stod där alla verkade glada så undrade jag om det här verkligen kunde bli något?

Tja så småningom kom en ganska behaglig skara människor och tog del av all galenskap Webhallen hade anordnat denna gång. Först och främst kom det ut en galning som gillade att tortera sig själv med nålar och eld, vilket alltid är en trevlig sak att bevittna. För när jag tänker Assassin’s Creed, tänker jag masochister!

Inne i själva butiken hade de satt upp stora ljusstakar med levande ljus och ett vitt galleri med alla bidrag till konsttävlingen. Enligt mig har Webhallen aldrig sett så vackert ut som just denna kväll och jag önskar att fler människor hade sett det. Bidragen till konsttävlingen var alla fantastiska och jag måste erkänna att jag blir lite smått överrumplad av kreativiteten som fanns i vissa av verken.

Det var en lugn kväll på Webhallen som kändes väldigt sofistikerad för att vara en spelrelease och när allt var klart hade vi fått ganska bra bilder och en större uppskattning för Webhallen som konsthall. Nu är det bara att spela igenom spelet också!

/CtrlAltElite

CtrlAltElite vill tacka:

Webhallen
Ubisoft
Alla konstnärer
Och alla ni som var där!