Efter att ha pratat med Lightdash killarna är det dags att ta in mer av själv Dragon’s Lair.

Och vem bättre att berätta om stället än grundaren själv Johan.
Johan tar med oss på en riktig tur och berättar om dom olika aktiviteter sim förekommer,
dom har allt från data lanande (Mest World Of Warcraft) på övervåningen, en liten mysig butik där dom säljer allt från Magic kort till klassiska brädspel.

En trappa ner ser vi direkt att många sitter och spelar kortspel, Yu-Gi-Oh verkar vara störst här, lite längre in har vi en liten workshop där man kan måla Warhammer karaktärer mm. (jag fick nostalgi känsla från min barndom)
en dörr senare står vid i ett ganska mycket större rum som har flera större bord framställda, här spelas det Warhammer, några killar sitter längst in och spelar,
jag går fram och slås av detaljerna på karaktärerna som är hand målade av killarna

-Wow säger jag det där försökte jag mig på när jag var yngre det slutade med att jag kastade gubbarna i väggen.
-Hahaha ja det är lite pyssel att få till dom fint men inte så svårt som det verkar
– jag ler lite och tänker tillbaka på hur förbannad jag blev när det inte gick som jag ville.

Det fanns även mycket att använda till spelandet, träd borgar mm. Väldigt imponerande att se tiden som lagts ner på alla detaljer kring det hela.

-Ska vi gå in här också? frågar Johan
-Vi säger ja fast vi redan har utforskat den delen av Dragon’s Lair lite tidigare på kvällen.

Här längst inne sitter Lightdash med sina Playstation 3or Xbox 360 jag ser även en Gamecube  med Super smash bros meele  körandes med ett gäng killar som skrattar och skriker på varandra.
i det sista rummet ser jag att det hård spelas Street Fighter IV, där sitter Yagami och skatan_millan från Druidz och spelar, kanske för det är kul, kanske inför Dreamhack, förhoppningsvis bägge :)

Vi går upp igen och Mauri köper en julmust på burk för 5 kr (julmust på burk is a must!)

Jag pratar lite med David som är ordförande för Dragon’s Lair och även killen bakom kassan som jag glömt namnet på (sorry) alla tre är väldigt trevliga och man känner att har man frågor finns dom där för att ge svar och lära ut den kunskapen man behöver för att börja spela något av dom flera hundra spel som finns hos Dragon’s Lair.
Jag noterar även stämningen från alla som sitter vid datorer, spelar kort eller annat, stämningen är god där med.

Det slår mig plötsligt att känslan man får här är mer som en härlig fritidsgård än ett renodlat spel ställe, jag tror många har fördomar om hur det ska se ut, hur det ska vara och hur folk ser ut.
Men när man faktiskt tittar och beger sig ut så ser man att det är alla möjliga slags människor som samlas just på Dragon’s Lair,
jag såg flera pappor med sina barn, en av dom satt och spelade World Of warcraft tillsammans med sin son, en annan hjälpte till med kortspel, medan en bara hämtade sina ungar från Dragon’s Lair.

Bakom oss ser jag även fyra stycken killar som kanske var i åldrarna 7-8 och dom leker med miniatyr skateboards och skrattar högt.

Det jag ville få fram med det sista var att man ska inte ha förutfattade meningar och en bestämd syn på saker och ting,
det finns ett barn i oss alla, några kanske gillar tv-spel. några det gamla hederliga mutant spelet, sen finns det som som bara vill engagera sig tillsammans med sina barn och visa ett intresse för deras intressen,
det är just sånt vi behöver mer av i vårat samhälle: engagemang!

Killarna på Dragon’s Lair gör något bra för ungdomar och barn och jag hoppas dom fortsätter med det.
Känslan och upplevelsen jag fick från Dragon’s Lair är med mig fortfarande och jag hopas den stannar.

Besöka Dragon’s Lair kommer garanterat göra igen.

Om du vill veta mer om Dragon’s Lair kan du klicka på länken här:

Dragon’s Lair Hemsida