Jag begav mig till Dragon’s Lair där medlemmarna i föreningen Lightdash samlas.
Där spelas det, snackas och man umgås allmänt.

Jag träffade också Legenderna Skatan_Milla och Yagami från Druidz, men jag tror inte Yagami kände igen mig sen sist vi sågs på Dreamhack i Globen och jag intervjuade honom.

Jag möts av en trevlig stämning och riktigt trevliga personer när jag går en trappa ner för att hälsa på dom medlemmar som finns på plats från Lightdash, alla här har så kallade ”Arcade sticks” och man ser att det är mycket kärlek och tid nerlagt på sticksen,

några är enklare i designen än andra medan någon har en Street Fighter IV sticka, men det råder ingen som helst tvivel om att dom används till 100%!
Hur länge dom håller vet jag inte, men jag fick se insidan på en utav dom och den var egenbyggd som funkar på alla konsoler och även Pc vilket imponerade.

En liten stund senare sätter jag mig ner och snackar Tekken 6, Lightdash som fighting förening och lite till med tre av medlemmarna:

Bob (ni kanske minns honom som bättre som Webhallens Champion?) Karl och Sakis som jag intervjuade vid Tekken 6 eventet Webhallen höll i.

Lightdash har funnits sedan 2004 men fanns då på ett annat ställe som hette: Fatplay men flyttade verksamheten till Dragon’s Lair i slutet samma år.
För närvarande består föreningen av ungefär 70 st medlemmar

Det var intressant att få veta lite om deras synpunkter på Tekken 6, vilka karaktärer dom gillar och ogillar.
Riktigt trevliga killar kan jag säga, och alla från föreningen jag stötte på bemötte mig med vänlighet.
När jag frågar vilket Tekken spel som är favorit genom tiderna hittills får jag samma svar: Tekken Tag Tournament.

Lightdash har funnits sedan 2004 och har ungefär 70 medlemmar, det kostar inget att bli medlem och jag rekommenderar starkt er som är intresserade  att veta mer tar kontakt med dom för att kika närmare på vad CrtlAltElite tycker är Stockholms trevligaste Tv-spels förening!

Vill du veta mer om Lightdash spana in länkarna nedan

Lightdash hemsida

Lightdash Forum