CtrlAltElite blev inbjudna till SEGAS presskonferens som dom höll den 20 Oktober och vi fick chansen att intervjua lite intressant folk bakom spelen:
Alien Vs Predator
Sonic Sega all star racing
Napoleon
Football manager 2010
Vi fick även spela lite Alien Vs Predator multiplayer.

Anledningen att detta kommer upp på sidan först nu är pga överenskommelser med SEGA (om ni undrade)

Här kommer våra synpunkter om Presskonferensen.

http://www.ctrlaltelite.se/kidrow.jpg

Kidrows tankar om Alien VS Predator:

Fullt uppe i stimmet av alla bra titlar som är på ingång hade jag nästan missat Alien VS Predator. Ett AVP spel, ”coolt”, tänkte jag. Sen blev vi inbjudna till SEGAs Press konferens. Jag tittade snabbt igenom alla trailers, teasers och screenes. Varpå jag blev väldigt imponerad!

Det finns tre singleplayer kampanjer, en för respektive spelklass. Alien, Predator och Marines. Alla tre är också spelbara i multiplayer, vilket vi fick göra idag. Det var två spellägen tillgängliga, först Aliens vs Marines där alla spelare startar som en vanlig Marine med ett automatvapen, granade launcer, ficklampa osv. Plötsligt blir en spelare utvald till Alien. Vilket blev jag första rundan. Mitt mål var att döda soldater som då blev Aliens, tills alla var Aliens. Det andra läget var Predator vs Marines. Där startar en spelare som Predator och ska döda så många Marines som möjligt. Om han dör blir mördaren Predator. Det gick alltså ut på att vara jagaren så länge som möjligt.

Det var väldigt roligt, snyggt och faktiskt ganska läskigt! spelplanen vi körde på var mörk, stämningsfull och ficklampa var ett måste. Som Marine var det svårt att panga ner både Aliens och predators. Det klena automatvapnet, som förövrigt lät som en ärtpicka, kunde varit starkare. Aliens var väldigt snabba och klättrade på både väggar och tak. Kameravinkeln snurrar med i samma takter och jag var tvungen att anstränga mig för att inte tappa bort mig.
Predatorn han jag inte spela så mycket men det lilla var riktigt häftigt! Hoppa långt, hugga med klor, skjuta missiler med mera.
Jag ser fram emot det väldigt mycket!

http://www.ctrlaltelite.se/gravatars/goofie.jpg

g00fie tankar om Press konferensen:

Att vara på sin första presskonferens var rätt så pirrigt och något jag har sett fram emot ett bra tag. Vi hade lite problem med att hitta Piperska muren vid Rådhuset först, men till slut lyckades det, vi var ganska tidigt framme och började morgonen med att äta frukost som Pan vision bjöd på.

Klockan gick och det var dags att börja. Dagens första presskonferens hölls av Napoleon Teamet.

Napoleon Total War: presentationen började med att vi inte fick ta några kort eller filma på teven där de visade gameplay, och det berodde på att det var en så kallad ”First Look” av Napoleon.
Spelet såg helt okej ut enligt mig, de hade tänkt på massor med saker såsom bra AI och texturer.
Kan dra ett exempel, när artilleriet sköts av Franska teamet ” Napoleon ” som de spelade, så skapades det ett hål i marken av explosionen som sedan gjorde det svårare för dom överlevande trupperna att ta sig fram i terrängen,
Så om skottet missade så kunde man fortfarande göra ”skada” till motståndarens lag.

Ett annat exempel var när häst-plutonen stormade in i fienden så blev hästarna rädda, hoppade till och männen som red de ramlar av. Hästen började direkt att springa iväg i panik.
Det dåliga med det var att laget inte kunde stoppa hästen och hoppa på den och börja mörsha loss.

När den presentationen var klar fick vi vänta lite i lobbyn och samla våra tanka, diskutera och vad vi hade sett.
Efter en kort stund fick vi gå vidare till nästa rum där Sonic SEGA All star racing presenterades.

Sonic SEGA all Star racing: presentationen var mer avslappnad. Det började med att Steve visade upp några  banor, karaktärer och berätta om spelets bakgrund. i början fick jag faktiskt en känsla av det bara var ett Super Mario Kart kopierat spel, men efteråt såg man helheten och tänkte, det här spelet skulle jag faktiskt kunna spela, dock inte solo, men med kompisar och ha skoj. Han visade hur vapen funkade, olika manövrer samt några unika special attacker.

Efter det bjöd Pan vision på en as god lunch, Wallenbergare hemlagad potatismos. ooh yeah! :)

Football Manager 2010: Nästan direkt efter maten hade Football Manager 2010 sin presentation. Nu var jag mätt och belåten och ville bara sova en skön siesta, haha.
Fotboll Manager var den längsta av dom tre presentationerna. Ibland blev det lite tröttsamt och ibland intressant. Detta spel är verkligen till folk som älskar fotboll och sätter ner ganska mycket tid på att coacha ett lag, leta efter spelare, orkar prata med media och svara på frågor. Vad jag såg fanns
ALLT med som har med Coaching att göra (Kanske Lars Lagerbäck borde spela detta?). Många valmöjligheter, VÄÄÄLDIGT MÅNGA.

Det tråkiga var att AVP inte hade någon presentation, bara intervjuer.. tummen ner, Men tummen upp till att man fick testa Multiplayer funktionen i en utav salarna.

http://www.ctrlaltelite.se/litenskit.jpg

Studio23 tankar om presskonferensen:

Wow! CtrlAltElites första presskonferens, det hela kändes väldigt stort och att få intervjua personer som skapar dom tv-spel vi sitter och har kul med har varit en dröm sedan länge för mig.
Jag hoppas ni blir lika nöjda som vi blev med resultatet.

Napoleon Total War: Jag var totalt oförberedd på vad detta spel gick för, och överraskningarna vart många!
Som g00fie nämnde var det både förstörbara landskap och imponerande grafik, var det mycket mer krävande taktiskt sett än dom tidigare total war spelen, dör en av generalerna dör dom för gott med undantaget Napoleon som drar sig tillbaka hem till Frankrike tills kampanjen är över.

Sonic SEGA all Star racing: Presentationen av Sonic Sega All star racing var till en början inte speciellt imponerande, det kändes som något man set förr, och en stackars maskot som vid det här laget är sönder mjölkad på idéer, men efter ha sett två personer från pressen testa spelet och med ett leende lägga ifrån sig kontrollerna kände jag att det här spelet kanske inte är så tokigt ändå.
Det var kul att intervjua Steve Lycett och fråga honom hur han själv kände inför releasen av detta spel och svaren vart många och intressanta.
personligen tror jag detta spel är ett kul tidsfördriv som lämpar sig bäst att spela online med polare eller hemma split screen med polare, ensam är det nog sisådär.

Football Manager 2010: Att vara fotbolls intresserad hade nog gått långt här, tyvärr är jag inte det och jag tror g00fie var den som förstod vad som sas, men från vad jag förstod kan football manager fans se fram emot det hittills bästa manager spelet, fler valmöjligheter och fler spelare att köpa osv, Miles (producenten bakom football manager serien) talade också om att 15% av spelarna är kvinnor och att det är något dom haft i åtanke när dom skapade spelet, att bli kallad han när man är en är en hon är inte speciellt uppskattat, all in all tror jag fans av serien blir grymt nöjda med detta spel.

Alien VS Predator Multiplayer: Mina förväntningar på detta spel har vart skyhöga, det vi fick testa var en Pre Alpha av spelet och det märktes att det behövdes en del finslipning av spelet, själva mulitplayer modsen var roliga det fanns en där man spelade som Predator och hade 60 sekunder på sig att döda en marine annars dog man och rollen som Predator gick till någon annan, vi fick även spela som aliens vilket var sjukt bal, dom kunde klättra på väggar, i tak och ar snabba.
Intervjun jag gjorde med Jason Kingsley var riktigt intressant och det märks att han är en stor fan av Alien/Predator universumet, och jag har inga tvivel om att spelet kommer rocka HÅRT när det släppts i Februari nästa år.

Här kommer våra intervjuer samt bilder vi hoppas ni gillar dom.

Intervju med Jason Kingsley (Producent för spelet: Alien VS Predator)

Intervju med Miles Jacobson (Producenten för spelet: Football Manager 2010)

Intervju med Steve Lycett (Producenten för spelet: Sonic: SEGA All Star Racing)

Kamera man: Anton Trolbäck
Fotograf: Anton Trollbäck, David Zambrano, David Meyer
Intervjuare: David Meyer, David Zambrano

CtrlAltElite vill tacka:
SEGA
Pan Vision
Rebellion
Creative Assembly
Sumo Digital
Sports Interactive