Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox 360
 • Utvecklare: Double Fine Productions
 • Utgivare: Electronic Arts
 • Genre: Actionäventyr | Realtidsstrategi
 • Antal spelare: 1 Offline | 2-8 Online
 • Finns till: PlayStation 3 | Windows | Xbox 360
 • Släpps: 2009-10-13

 

När jag först satt mig ner och spelade demot av Brütal Legend så fick jag en känsla i magen att detta spel skulle bli bra, men att det skulle vara så här bra hade jag inte väntat mig, det här spelet är ett av dom roligaste, bästa spelen på länge, och hamnar lätt i min topp 10 lista över bästa spel 2009.

Välkommen till Brütal Legend!

Storyn kretsar kring roddaren Eddie Riggs som under en konsert olyckligtvis får en hel scen på sig och ja…dör.

Eddie är känd inom rock branschen som mannen som kan fixa vad som helst och när han vaknar upp i igen kommer dina färdigheter som fixare vara mer uppskattade än dom var när du levde. Du får snart veta att männen är slavar och kvinnorna upp passare till dom onda demonerna och människor som är på deras sida, du träffar snart Lars och hans gäng som du måste hjälpa genom att fria slavar mm. för att göra uppror och ta tillbaka friheten.Du kommer bland annat möta Ozzy Osbourne och andra kändisar under resans färd och humorn är på topp konstant, musiken i bilen är sjukt bra och jag älskar soundtracket till detta spel.

Grafiken är vacker men inte det snyggaste ute just nu, men det spelar ingen roll eftersom allt annat väger upp, dock kan jag påpeka att spelet är långt ifrån fult och faktiskt har en väldigt speciell varm charm över sig som passar in i spelet och skapar en perfekt harmoni mellan dom andra sakerna som ljudet,storyn och gameplayen.

Ljudet är helt underbart, att jag i hemlighet gillar rock är det inte många som vet förutom Lucifer själv och några av min vänner, ett stenhårt soundtrack som passar så bra in så att man skulle kunna göra en musikal av själva spelet (låter kanske konstigt) men ni vet själva ibland är musiken så klockren och bra att den delen förhöjer spelet enormt med sin närvaro. Att byta låtar i sin bil man får tidigt i spelet är också riktigt trevligt och det finns en hel del låtar att lyssna igenom, jag fann mig själv sittandes i 20 min och bara lyssnade, medan jag sprang runt och slaktade oskyldiga djur till black sabbat, Motörhead och flera rocklegender.

Gameplayen är även den riktigt bra, du får göra mer än bara springa omkring med din yxa och gitarr, här finns bil åkandes, gitarr solon och spelet känns aldrig trist, du har en karta som visar dig vart du ska hela tiden så det är svårt att åka/gå vilse.
Första bossen är riktigt kul och första medhjälparna du skaffar kommer garanterat få dig att skratta högt. Resten av bossarna är skit coola för coola är precis rätt ord allt från metalspindlar till demoner. Det finns mycket hemligt att hitta i spelet och man känner sig aldrig tvingad att göra detta om man inte vill, men det är klart rekommenderat och ger mer av spelet.

Kontrollen är simpel och bra, du slår med en knapp, gör specialare med två, blockerar med en annan, och när man får köra fordon är det till och med enklare än så, att utföra combos är helvetiskt skoj, och att se en fiende t ex dela på sig i slow motion när combot tar slut är extremt tillfredsställande och jag gör det gång på gång på gång.

Brütal Legend

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

7

Plus

 • Jack Black
 • Vuxen humor

Minus

 • Krånglig multiplayer
 • Stundtals irriterande kameravinklar
 • På tok för kort