Spelinformation

  • Testad plattform: Xbox 360
  • Utvecklare: Raven Software | id Software
  • Utgivare: Activision
  • Genre: FPS
  • Antal spelare: 1 Offline | 1 – 12 Online
  • Finns till: Playstation 3 | Windows
  • Släpps: 2009-08-13

 

Så var det åter dags att slakta nazister, ett koncept som aldrig blir gammalt och tråkigt eller?

I det här fallet så måste jag säga att det börjar bli en smula uttjatat, visserligen var faktiskt Wolfenstein det första natzi dödar spelet som någonsin kom ut, men sen dess har vi haft 6 miljoner fler spel som efterapar genren.

Det som en gång i tiden var något riktigt fett är nu inne på sin sista sång,
men det betyder inte att Wolfenstein är ett dåligt spel ,även om det har sina brister så finner jag mig själv ha skoj relativt ofta med det.

Wolfenstein 30Aug09-14

Storyn kretsar som vanligt om nazisterna och deras regim. Du spelar hjälten ”B.J.” Blazkowicz (vad nu J’et står för kan man fråga sig), som är en amerikansk spion i uppdrag att ta reda på vad nazisterna har i görningen. Det visar sig snabbt att dom håller på med ockulta saker och utgrävningar av konstiga föremål. tidigt in i spelet visar det sig vara direkt världshotande och det är upp till dig att stoppa det.

Grafiken påminner lite om Bioshock, inte lika mörkt men samma slags effekter är närvarande, vapnen man får under spelets gång är häftiga och coolt gjorda, det är mycket grönt i det här spelet, och med grönt menar jag att när man träder in i den andra dimensionen (Hud world) blir allt grönt (ja nästan allt) vilket kan bli en smula monotont efter ett tag.

Ljudet är ok inget bu eller bä, men explosionerna låter som dom ska och det gör även kulorna.

Wolfenstein 30Aug09-05

Gameplayen är solid även om uppdragen blir en smula tråkiga från gång till gång så funkar det att spela igenom mer än en gång och man känner sig delaktig i spelet i stället för att bara få den här ”springa igenom” känslan.Du hittar guld som du använder för att köpa uppgraderingar till dina vapen på den svarta marknaden i spelet, även hemliga intels om spelets story osv finns utspridda på varje bana (gäller att hitta allt så klart)

Kontrollen är bra, man känner aldrig att man tappar kontrollen över karaktären och det hela smälter liksom in i handen på ett skönt sätt.

Wolfenstein 30Aug09-21

Multiplayer delen är också helt ok,
Här finns team Deathmatch och även en mode som liknar enemy territory från Reutrn to castle Wolfenstein

Wolfenstein

7

Grafik

7

Ljud

8

Spelbarhet

7

Hållbarhet

7