Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox 360
 • Utvecklare: Epic Games
 • Utgivare: Microsoft Game Studios
 • Genre: Plattform | Äventyr
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: Multiformat
 • Släpps: 2009-08-19

 

När jag först hörde talas om Shadow complex visste jag att det skulle bli nåt helt i sin egen stil, när jag sedan hörde att Epic games var ombord på projektet visste jag att det skulle bli bra men frågan var hur bra?.

Storyn handlar om Jason Fleming är en tränad elit soldat vars fars högsta drömmar var att Jason skulle jobba inom armen, men det hade inte Jason några planer på alls, vi följer Jason tillsammans med sin nya flickvän Clarie, dom ska utforska en grotta som Claire utforskat som liten. Men något händer och Clarie försvinner, du blir helt plötsligt indragen i något mycket stort som kräver dina ”elite skills”

42ff43cb2fad8e9183b6bf9565b2fd69_ShadowComplex_Screen08_1280x720.f

Grafiken är lite härligt suddig, men ändå väldigt skarp på dom ställen spelet behöver vara det. Det liknar ett konstverk i mina ögon och här har man blandat lite olika stilar på ett riktigt häftigt sätt. Speciellt explosioner imponerar här och ljuset

Ljudet är mäktigt och eftersom man befinner sig underjord större del av spelen hör man grottornas susningar (helt underbart)

Gameplayen kan bäst beskrivas som en blandning mellan Metal gear solid och Uncharted Drake’s fortune, mycket smygande men även mycket klättrande, det blir aldrig tråkigt och jag upplever många wow känslor genom spelets gång. Det enda jag som vanligt önskar är att spelet var kanske lite längre än vad det är.

shadowcomplex_screen04

Kontrollen är lite speciell och känns väldigt ovant först men den sitter som gjutet efter 5 min spelande, man styr Jason med den vänstra analog spaken medan man siktar med den högra, man klättrar runt,simmar, och tar sig genom ventilations system och det funkar sjukt bra.

  Sommarens absolut bästa XBLA spel!
Utvecklare: Chair Games
Utgivare: Microsoft Game Studios
Testad version: Xbox 360 Release: 2009-08-19

Shadow Complex

9

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

 • Äventyr av den gamla skolan
 • Njutbar utforsknings-del

Minus

 • Svåraste svårighetsgraden är obalanserad
 • Något tyst och tråkig musik