Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox 360
 • Utvecklare: EA Digital Illusions CE
 • Utgivare: Electronic Arts
 • Genre: FPS
 • Antal spelare: 1 – 24 Online
 • Finns till: Playstation 3
 • Släpps: 2009-06-08

 

Låt mig börja med att berätta att efter mina 1269 timmars spelande av Battlefield 2 inte trodde att jag skulle tycka Battlefield serien hade något mer att ge mig än den redan gjort. Ack å ve så fel man kan ha! att springa runt med vänner idag och ta flaggor är lika kul som det var för fyra år sedan, och jag älskar varje minut av det!

bf19431

Oavsett vilken version du väljer så får du valuta för pengarna

Kontrollen är bra och även om det är konsol versionen man spelar känns det inte någon skillnad på Pc och konsol, det liksom sitter där som det gjort så många år. Avsaknaden av musik är det några vänner som klagat på men mig gör det inget då jag mer eller mindre alltid stängde av musiken i Battlefield 2, Ljudet generellt i 1943 är bra och det är riktigt mäktigt att kräma på spelet i 5.1!

Grafiken är lite ojämn och med det menar jag att saker som vattnet är skit snyggt när man simmar i det lite närmare en strand, medan vattnet ute på havet är ganska fult, en hel del grafiska buggar förekommer även här och där, men inget som direkt stannar kvar under mer än någon sekund. Att åka runt i dom olika fordonen är självklart A och O eftersom man måste ta sig till flaggor för att försvara eller bara ta över.

Bilarna är ett snabbt transportmedel med plats för tre men har dåligt skydd, medan pansarvagnen har plats för två, är lite långsammare men med kraftigare skydd, sist men inte minst har vi flygplanen som är svår bemästrade, dock inte omöjliga men svåraste fordonet att köra helt klart (jag räknar inte med båtarna även om dom går att använda taktiskt)

battlefield1943

Sist men inte minst har vi flygplanen som är svår bemästrade

Jag anser detta spel vara värt 1200 points eller 156 kr (välj själv) oavsett vilken version du väljer så får du valuta för pengarna. Det enda jag egentligen kan klaga på är nog att det bara är 3 kartor (bort räknad flygbanan som påminner mig om Warhawk till Playstation 3) förhoppningsvis kan vi se fram emot DLC inom snar framtid som inte kostar allt för mycket.

Battlefield är tillbaka och det här håller tills jag får veta när Battlefield 3 får release datum

Battlefield 1943

8

Grafik

8

Ljud

7

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8

Plus

 • Frostbite 1.5 är underbar
 • Miljöerna, vattnet
 • Teamwork

Minus

 • Känns gammalt
 • Tråkiga fordon