Spelinformation

  • Testad plattform: Xbox 360
  • Utvecklare: Namco Tales Studio
  • Utgivare: Namco Bandai Games
  • Genre: Rollspel
  • Antal spelare: 1 – 4 Offline
  • Finns till: Playstation 3
  • Släpps: 2009-06-26

 

Wow! om det pågår en tävling om vilka spel tillverkare som kan göra vackraste spelet så lyftes precis upp väldigt högt!

Tales Of Vesparia tillhör Tales serien som vid det här laget redan har ungefär 11 uppföljare.

_namcobandai_Screenshots_2369910 copy copy

Tales Of – serien är som Final Fantasy och har inte med varandra att göra utan är fristående delar, världarna är oftast mycket vackra och det finns massvis med saker att göra, nästan lika mycket som Star Ocean spelen som jag tidigare recenserade.

Storyn i spelet är sisådär, människorna i världen du befinner dig i lever i konstant fruktan över monster attacker och är beroende av så kallade Blastia sköldar som skyddar städer mm.
När någon börjar stjäla och förstöra dessa upptäcker du att det är nåt stort bakom det hela och du ger dig ut för att ta reda på vad exakt eller vem exakt som ligger bakom.

Du är huvudkaraktären Yuri som tillsammans med hans hund Repede, tillsammans träffar ni många flera nya karaktärer under spelets gång bland annat den sadistiska magikern Rita, den nobla Estellite och lillkillen Karol.
Jag vet att det där inte lät speciellt lockande men alla karaktärerna har sin egen charm och tillför otroligt mycket till storyn i spelet, då och då ploppar back knappen upp och promptar dig att trycka på den, för att starta så kallade ”character events” då dom olika karaktärerna pratar om saker som hänt eller personliga saker dom undrar.

Spelets strider är samma som i Star Ocean dvs du styr själv din karaktär under striderna och bestämmer taktiker till resten av ditt party, dock så går det att spela upp till 4 st co-op lokalt på en xbox 360 skitroligt tycker jag även om jag hade föredragit att det hade gått att spela 4 st över live.

_namcobandai_Screenshots_237077 copy copy

Men man kan inte få allt man vill här i livet och spelet har egenskaper som väger över detta minus.

T ex så är grafiken så vacker att jag nästan gråter! tänk er att spela en fantasi saga fast du själv får styra den, mer eller mindre exakt så är grafiken, len, varm och sådär mysig, det är svår att förklara och bilderna gör inte spelet rätt för fem öre dessvärre.

Musiken är som den alltid varit i Tales spelen, solid och bra inte tjatig eller påfrestande.

Kontrollen är bra men kunde gjorts lite bättre enligt min åsikt, det finns som jag nämnde i början på detta inlägg mycket att göra. laga mat, syntetisera items och vapen samt en massa side quests, så ska du hitta och göra alla quests räkna med många timmars spelande.

_namcobandai_Screenshots_237033 copy copy

Det enda negativa jag kan säga om det här spelet är väl egentligen att det kan bli väldigt svårt om man inte levlar sina karaktärer tillräckligt samt att storyn är lite tunn och originell, men helt klart ett roligt njutbart rollspel som håller hela sommaren ut.

Tales of Vesperia

8

Grafik

8

Ljud

7

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8