Spelinformation

  • Testad plattform: Xbox 360
  • Utvecklare: Terminal Reality
  • Utgivare: Atari
  • Genre: Actionäventyr | Tredjepersonsskjutare
  • Antal spelare: 1 Offline | 1-4 Online
  • Finns till: Multiformat
  • Släpps: 2009-11-06

 

När jag hör någon säga Ghostbuster är det inte filmen som dyker upp i mitt huvud utan titel sången, den trall vänliga låten som man älskade som liten.

Jag är uppväxt med filmerna och gillade dom skarpt som liten, men idag efter att ha klarat Ghostbusters the video game och hört titel sången om och om och om igen vill jag inte höra den igen på 5 år, vilket är helt ok eftersom ingen film är planerad.
Nog om det nu till själva spelet. Du spelar som ”The Rook” dvs nya killen i Ghostbusters gänget, du ska självklart bevisa att du har det som krävs och inte är en fegis.

Ghostbusters spelet tillhör ett ovanligt slag, då det är den tredje filmen fast i spelform (låter konstigt va?) det menas helt enkelt att istället för att göra en tredje film gjorde man ett spel.

gb_03

Röst skådespeleriet är tip top (förutom synkningen)alla karaktärer röstas av dom riktiga skådespelarna: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis och Enrie Hudson är med, vilket i sig känns riktigt trevligt, det skapar den där ”Ghostbusters känslan” vilket jag tror skulle vara väldigt frånvarande om dom inte medverkade.

Grafiken i spelet är inte så super snygg och mellan sekvenserna är nästan i Playstation 2 anda….Musiken däremot är riktigt bra, det negative med den är dock att VARJE gång du dör får du höra titel sången om och om igen, och om du inte installerar spelet till din hårddisk så kommer laddningstiden mellan load checkpoint när du är död till att du faktiskt får börja spela igen svida på en sisådär 30 sekunder.

Kontrollen kan ta ett litet tag att lära sig, den är inte svår det är bara mycket att hålla koll på med olika typer av spökjägarprylar, allt ifrån uppgradering av ghost trappern till dom olika typerna av strålar du skjuter från ditt proton pack.

Ghostbusters__The_Video_Game_-_Atari_Live-Xbox_360__Wii__PC__PS2__DSScreenshots22432Shiny-image99

Så hur är Ai’n?… sådär, dina npc’s lyckas ofta falla ner och behöver din hjälp att komma upp, jag fann mig många gånger i bossfighter springandes fram och tillbaka för att se till att dom stod på fötterna och hjälpa mig besegra bossen, men när jag själv låg där kunde det dröja upp till 15 sekunder för dom att få upp mig (kanske låter som en gnäll spik men jag gillar snabb action) ibland klantade dom sig och om alla ligger ner…well…..Game Over+load checkpoint+titel theme= ont i huvudet

Jag kan dock säga att jag har haft väldigt kul när jag spelade det här spelet och det är sällan man känner att man verkligen vill klara sig igenom ett helt spel idag, även om jag led lite.

Grafiken och att spelet är ganska kort i min åsikt och drar dessvärre ner betyget en smula, hade det vart schysstare grafik, lite mer variation på vapen, möjlighet att få köra Ecto one då hade det här spelet fått en 9:a av mig.

Ghostbusters__The_Video_Game_-_NY_Comic_Con-Xbox_360Screenshots23116Shiny-image83

Men nu vart det inte så men det betyder inte att det här spelet är dåligt, det enda jag rekommenderar till dom som väljer att köpa det är: Installera det till hårddisken så slipper ni repetitiv huvudvärk. och till alla er som gillar Ghostbuster: Köp spelet

GhostBusters: The Video Game

7

Grafik

7

Ljud

8

Spelbarhet

7

Hållbarhet

7