Spelinformation

  • Testad plattform: Nintendo DS
  • Utvecklare: Konami
  • Utgivare: Konami
  • Genre: Rollspel
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Nintendo DS
  • Släpps: 2009-03-13

 

Suikoden Tierkreis är ett spel som handlar om dom 108 stjärnorna.

Du spelar som Hjälten (namn bestämmer du själv), och tillsammans med dina vänner upptäcker ni snart att saker och ting runt er ändras, plötsligt finns en skog där det en gång stod ett slott.

121305-suuu

Ingen kan förklara varför och när ni berättar det för byns chef säger han att ni bara pratar strunt.
Det blir snart klart att en grupp som kallar sig ”The Order” ligger bakom dom mystiska händelserna genom att dom använder så kallade ”Chronicles” för att skapa en ny värld där den onda ska härska (inte super originellt men det funkar),det visar sig även att parallella världar existerar och att flera blivit utplånade tidigare av den onde.

Suikoden har aldrig varit direkt känt för att ha den grymmaste grafiken utan satsar mer på musiken,stämning och karaktärer, och det är något som Konami lyckas med varje gång. 108st spelbara karaktärer alla med olika personligheter och multi attacks, magier mm.

När jag först spelade det här spelet var jag skeptisk, eftersom det senaste Suikoden jag spelade var Suikoden Tactics på Playstation 2, och det ansåg jag vara ett måttligt sådär okej spel bara.

suikoden.ds.490w

Storyn är som sagt något som Suikoden verkligen skiner igenom med och spelet blir aldrig tråkigt,det är väldigt skoj att se sina karaktärer växa, att få sitt slott och se det expandera allt efter du rekryterar flera till din strid med ”The Order”
Den grafiska biten fungerar bra även om jag anser att den kunde vara snäppet vassare,
dock gillar jag dom animerade video filmerna in game väldigt mycket. Även musiken är härlig att lyssna på, och kontrollen är väldigt bra,spelet har en en sån där härlig stämning som man dras med i, men inte riktigt kan förklara.

Det här är inte ett spel i mängden utan ett bra rollspel som man definitivt inte ska missa!

Suikoden Tierkreis

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

8