Spelinformation

  • Testad plattform: Nintendo DS
  • Utvecklare: ArtePiazza
  • Utgivare: Square Enix
  • Genre: Rollspel
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Multiformat
  • Släpps: 2009-02-20

 

Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride är det andra av tredje spelet i DS serien som släpps och jag kastar mig direkt in i det med glädje! Det är ingen hemlighet att jag är en torsk för Rollspel, men att jag älskar den gamla SNES grafiken mer än den nya HD grafiken till dom nyare konsolerna kanske inte alla visste?

Hursomhelst, Spelet börjar med att en kung Får sig en son (du) och mamman får komplikationer vid födseln, varav direkt du får höra dig själv gråta (som bebis) Du vaknar upp på ett skepp med din pappa som säger: du hade en dröm igen? om att du var i ett slott? hahaha,och du blir tillsagd att ta det lite lugnt och ta en promenad runt om på båten du är på.

screenshot_nds_dragon_quest_v_hand_of_the_heavenly_bride014

Det märks direkt att du spelar ett spel väldigt likt föregångaren,dock är inte allt detsamma, världskartan skiljer sig helt och en ny melodi finns i fighterna (en till att få inspelad i skallen). Du och din pappa ger er ut i världen så fort båten har lagt ankar,ni kommer snart till en liten by och det visar sig snabbt att dom båda två karaktärerna varit borta i 2 år.

Ni välkomnas hem och du träffar den lilla flickan Bianca som är 8 år (du är 6 år), efter en kort lekstund ger sig Bianca och hennes mamma tillbaka till värdshuset,och din pappa går ut en sväng och ber dig hålla dig i skinnet……

Så tråkigt tänker vi inte ha eller hur?,nej vi drar ut och snackar med lite olika by invånare och det visar sig att mannen som gör byns medicin har gått in en grotta och inte kommit tillbaka. Så vad gör du? sticker in i grottan såklart,efter en kort stunds letande finner vi mannen liggande på marken och snäll som du är hjälper du ju honom.

dragon_quest_the_hand_of_the_heavenly_bride-662729

Han tackar dig och du beger dig hem för en god natts sömn. Här börjar äventyret ta form och du känner mer än väl igen dig från föra Dragon Quest spelet, så det är egentligen bara att fortsätta spela och uppleva allt det underbara denna rollspels serien har att erbjuda dig.

Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride

9

Grafik

9

Ljud

9

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

  • Roligt att spela
  • Mysmusik