Spelinformation

  • Testad plattform: Nintendo DS
  • Utvecklare: Tri-Ace
  • Utgivare: Square Enix
  • Genre: Taktiskt rollspel
  • Antal spelare: 1 Offline
  • Finns till: Nintendo DS | PlayStation 3
  • Släpps: 2009-03-16

 

Året var 2000 och jag spelade Valkyrie Profile  jag första gången på Playstation 1 , och det var ett ganska konstigt Rpg tyckte jag. Det gick på tid, man hade ett visst antal dagar (i spelet) att samla på sig en arme av krigare för att delta i ett stort krig.

Valkyrie profile kretsar kring den Nordiska mytologin (Thor Valhalla osv), jag gav spelet en fet chans men jag fastnade aldrig riktigt för det, dock kan jag säga att fighterna och musiken var sjukt bra.

6 år gick och uppföljaren kom ut till Playstation 2, nu gick det inte på tid längre men upplägget var mer eller mindre den samma, samla krigare, nordisk mytologi, även denna gång kände jag samma sak och fastnade inte.

Senare samma år (2006) kom en remake ut till psp med namnet: Valkyrie Profile: Lenneth och jag gav serien en sista chans, men nej det var inte bra inte i min mening i alla fall. Tredje gången gillt tänkte jag och struntade i serien trots att den va välskriven,hade grym musik och häftiga fighter så fastnade jag som sagt aldrig för det.

Nu är vi inne i 2009 och jag fick syn på Valkyrie Profile: Covenant of the plume, genast bestämde jag mig för att ta en titt (ren Rpg ätande vana antar jag ) och nu hade det hänt något positivt, kvar var musiken och fighterna men grafiken var såpass nerbantad så det kändes som en helt ny spel serie, även sättet och upplägget skiljer sig enormt från dom andra spelen i serien, fighterna är taktik baserade och man går på grids (rutor) för att sedan antingen ensam eller tillsammans med sina allierade besegra fienderna (mycket välkomnat av mig) storyn är fortfarande djupt nordisk mytologi och jag kände en helt annan känsla när jag satte mig och spelade detta spel.

Du spelar som Wylfred som med sin vän Ancel tillsammans ger sig ut för att tjäna pengar genom att döda monster, men en dag går något väldigt fel och efter att ha besegrat en starkare demon och separerat från sin grupp blir dom två karaktärerna överraskade över att demonen ställer sig upp och dödar Wylfred, i rent vansinne hugger Ancel ner demonen och ber till gudarna att låta Wylfred leva igen, Wylfred får flashback och inser att hans fars själ blivit tagen av en Valkyria och med det dömt hela hans familj till samma öde, när han vaknar upp svär han hämnd och spelet börjar på riktigt.

Tänk er massiva fighter med flera karaktärer mega stora svärd overkills, en bra solid story,underbar musik och ett bra äventyr, så har ni valkyrie Profile: Covenant of the plume i handen, det enda negativa jag kan säga om spelet är att engelskan är väldigt svår det är mycket poesi och gammal engelska, så är du inte så bra på engelska är det här nog inget för dig. Hursomhelst fastnade jag för detta finally! fjärde försöket gillt och jag sitter i skrivande stund och njuter av spelet!

Valkyrie Profile: Covenant of the PLume

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

7