Spelinformation

 • Testad plattform: Nintendo DS
 • Utvecklare: ArtePiazza
 • Utgivare: Square Enix
 • Genre: Rollspel
 • Antal spelare: 1 Offline
 • Finns till: Multiformat
 • Släpps: 2008-10-12

 

Vad kan jag säga?, jag har varit fram och tillbaka med mina åsikter om dragon Quest serien tills det dök upp på Playstation 2 i form av Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King. Ett helt underbart vackert fint spel, blev kär i det direkt. Dock hatar jag än idag dom brittiska rösterna som är med, jag märkte även att det krävde lite mer av spelaren än vad t ex. Final Fantasy serien gör. Här är det ytterst viktigt att ha mycket heal leafs,mm. i sin väska annars dör man…hårt, och dö är en sak man tyvärr gör på dragon quest spelen om man inte tar sig tid att levla med sina karaktärer,save ställen är i form av kyrkor (du kan alltså inte spara vart som helst i spelet, gäller även världs kartan, du kan dock göra en quick save (men vi vet ju alla hur ofta man använder en sådan eller hur…)

Dragon-Quest-4-32

Har man spelat Dragon Quest till Playstation 2 så vet man på ett ungefär vad man kan förvänta sig. Detta är en lite ned bantad version av det otroligt vackra spelet till Playstation 2 musiken är vacker,även om dessa ibland går en på nerverna efter du hört den 25 gånger på racken i fighterna. Storyn är uppdelad i flera kapitel och ger en bra bild av vad som sker i världen du spelar i.

Det hela samman väver efter ungefär 4-5 kapitel och dina karaktärer du spelat separat finner varandra för att ge sig ut i världen och stoppa återupplivningen av mörkrets förste (originellt va?)
det här spelet är inte alls som Dragon Quest spelen: Monster till Ds (tack och lov) för dom spelen gillade jag inte alls, men nu när vi är tillbaka på Rätt bana och Square Enix dessutom ska släppa 2 mer spel i serien till DS blir jag genast glad och nostalgisk av musiken.

942422_20080815_embed001

Dragon Quest: Hand Of The Heavenly Bride och Dragon Quest: Realm Of Reverie är på gång till DS det förstnämnda är redan släppt, så det finns ett till i serien som inte kommit ut att se fram emot om man nu inte släkt sin Rpg törst efter detta spel,Skit kul och bra av Square enix tycker jag, och Hade det inte varit för att dom två bolagen gick samman hade vi nog inte fått se dessa spel i Europa eller med den hastighet dom kommit ut på marknaden.

Dragon Quest IV: Chapters Of The Chosen

9

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

 • Mycket att göra
 • Grafiskt underbart
 • Härlig stämning

Minus

 • Något repetitiva strider
 • Tråkig musik i längden