Ctrl: Petter du är Chefsredaktör för Sveriges bästa och dessutom gratis dator/Tv-spels tidning.Tack för du tar tid att ställa upp på denna intervju!

Petter: Tack själv!

Ctrl: Vi läser din blogg ofta, läser du möjligtvis våran?

Petter: Jag läser inte er blogg, nej. Tyvärr.

Ctrl:  Spelar du mycket på din fritid? och i såna fall vad?

Petter: Jag spelar mindre och mindre på fritiden faktiskt, det blir så mycket jobb med GR och GR.se hela tiden att det ofta känns som jag jobbar, då jag spelar på min fritid. Street Fighter 4 och Rock Band 2 blir det dock mycket av, på fritiden, med vännerna. Framförallt Rock Band 2. Jag har övergett expert-trummorna för sång nu, och varit så pass seriös att jag faktiskt sångrepat på egen hand, pluggat texter samt tagit ett par lektioner (jag sjöng tidigare i band, så jag har liiite grund-skillz). Rock Band 2 är verkligen ett genialiskt multiplayerspel.

Ctrl: Piskar du dina anställda om dom inte håller deadlines?

Petter: Jag piskar aldrig mina anställda rent fysiskt, men jag är en hård chef som driver GR på ett ganska kompromisslöst sätt. Ibland uppskattas det inte, men oftast anses jag vara en hård och rättvis chef som gör allt för tidningens bästa.

Ctrl: Hur finansierar man en gratis tidning?

Petter: Gratistidningar finansieras av annonspengar. Reklamintäkter, alltså.

Ctrl: Vilket är ditt favorit spel?

Petter: Half-Life.Det bästa jag någonsin testat.

Ctrl: Vem på redaktionen är bäst på street fighter?/kan vi ta en match?:)

Petter: Vid det här laget är nog jag bäst, ja. Och vi kan absolut ta en match. :)

Ctrl: vilket spel längtar du mest efter 2009? Top 3. samt flopp top3.

Petter:

Top 1. Tekken 6
Top 2. Mafia II
Top 3. Need for Speed: Shift

Flopp 1. Terminator Salvation
Flopp 2. Fuel
Flopp 3. Infamous

Ctrl: Vilken är din favorit konsol

Petter: Sega Mega Drive.

Ctrl: Ditt sämsta spel minne?

Petter: Mötet med marinkårssoldaterna i Half-Life.

Ctrl: Vilken konsol föredrar du av Playstation 3 och Xbox 360?

Petter: Playstation 3, eftersom den låter bättre rent ljudkvalitetsmässigt, och för att den även kan spela upp Blu-ray-filmer.

Ctrl: Vilka svenska utvecklare vill du se mer av?

Petter: Jag gillar Starbreeze, och vill se fler coola actionspel från dem.

Ctrl: 10 snabba frågor.

Fisk eller Kött? = Kött

Blu-ray eller DVD? = Blu-Ray

Ninja eller Bionic? = Ninja

Sommar eller Vinter? = Sommar

Modeblogg eller Spelblogg? = Modeblogg

Sprit eller ÖL? = Öl

Ute fest eller tv spel? = Tv-Spel

Linda Rosing eller Sitta på toa? = Pass

Starcraft 2 eller Diablo 3? = Starcraft 2

Resident Evil 5 eller Silent Hill: Homecoming? = Resident Evil 5

/Petter
GR