Spelinformation

 • Testad plattform: Xbox 360
 • Utvecklare: Capcom
 • Utgivare: Capcom
 • Genre: Tredjepersonsskjutare | Skräck
 • Antal spelare: 1-2 Offline | 2-4 Online
 • Finns till: Multiformat
 • Släpps: 2009-03-05

 

Väntan har varit lång,känns som det var 9 år sen ett Resident Evil spel släpptes. All konvertering av 4an gjorde mig fruktansvärt less, även om Resident Evil 4 tillhör ett av dom bästa i serien. Men efter Reisdent Evil 4 kom Umbrella Chronicles som var ett railshooter spel,och det var ett kul spel men höll inte länge alls. Men nu är det här! Resident Evil 5, det första Resident Evil spelet som har Co-op (bort räknat Resident Evil Outbreak spelen)

”Chris how nice of you to join us!
The Ouroboros is on the eve of it’s apparence.
Six billion cries of agaony will birth a new balance”

Låt mig börja med att säga att trots att Ai,n ibland kan vara lite dum i huvudet och lite av skräcken är borta låt dig inte luras det här är ett Resident Evil spel!. Zombier må vara borta,men all hets,press och nervositet från Resident Evil 4 är kvar. Jag ser nog lite på femman som en 4½a vilket absolut inte är en dålig sak.

Känslan man har på sig av att vara bevakad är nästintill total,man känner sig aldrig säker någonstans. Jag har suttit och spelat detta över Xbox live hela dagen, och jag måste säga att det är fruktansvärt kul att spela två stycken första gången i denna serie, då ai,n som sagt inte är speciellt bra när datorn styr Sheva, och om hon dör… ja då dör du helt enkelt,vilket gör det svårare eftersom du måste hålla koll på mer än dig bara dig själv.

Grafiken är snuskigt snygg även om screen tearing förekommer i mellan sekvenserna vilket jag trodde Capcom skulle fixa vid releasen.

Kontrollen kändes först helt sjukt fel på Xbox versionen men efter 5 min vande jag mig och den satt lika bra som Playstation versionens.

Miljöerna är bra varierade och bossarna coola, fördelen med att ha en partner är t ex att du kan begära ammo,hälsa mm. från henne,men det går dock lika bra att lämna items till henne så att du kan få dom när dom mest behövs.

Det Capcom gjort med Resident Evil är helt enkelt att dom förnyat genren, och jag anser att dom lyckats väldigt bra med detta även om jag saknar en och annan zombie,
sen är det upp till oss som spelare att take it or leave it, jag vet vilket jag valde i alla fall.

Resident Evil 5

9

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

9

Plus

 • Otroligt bra action
 • Att spela två är jätteskoj
 • bra musik och manus

Minus

 • Ai,n blir oanvändbar på svårighetsgrader över normal
 • Lätta fiender